Thursday, May 20, 2010

Yg mana pilihan hati??

Oh tersangatlah pening nk memilih breast pump terbaik. Bkn yg utk besarkan kte punya tut yer..tp breast pump untuk si comel (comel ker?)yg bakal lahir nanti..

InsyaAllah utk anak second ni sy teringin nk BF sampai semampu yg boleh..dr pengalaman yg lepas, sy hanya sempat BF 2 bln sahaja..lepas tu bg susu formula..huh bnyak juga berhabis, sb haikal hnya suka susu yg mahal saja..kecik2 dah pandai nk demand ok..

Hasilnya...

* Haikal susah sgt nk poo poo wp dh bermacam susu formula di pasaran sy cuba
* Berat badan Haikal tak naik..sehingga terpksa rujuk dietician tiap2 bulan
* Perkembangan seperti merangkak..berjalan..agak lmbat..umur 21 bulan br boleh berjalan ok..
* Cepat sgt lapar..2 jam sekali mintak susu..tp badan tak naik2 kg jugak!!
* Mudah sgt kena flu..



RM599



RM229


RM528



setakat ni jenama MEDELA menjadi pilihan hati..cuma tak tau nk yang mana satu pula..yg sesuai digunakan di rumah mahupun ofis..kalo ikutkan ada yang mencecah 2k ok..tp utk masa depan anak rasanya tak perlu la berkira...invest skali utk selamanya..

4 comments:

IbuHakimHaikal said...

Salam kenal syikin...sy pakai spectra 3 double pumping...memang sesuai dengan sy..happy breastfeeding!!! ;)a'ahlah nama anak kita sama...HAIKAL

**sHiKinn** said...

oh ye ker..tu la pening juga mau pilih yg mana..spectra 3 pun ok kn..

mamalieyna said...

huhu..taktau nk komen, sbb tak pernah beli .. =P

HasneY said...

shikin, anak akak dah tiga..yg tp tiga2 tk pakai pun brest pump nih..hu..hu akak pakai normal jerk...(used my finger hu3)..tp yg ketiga ni dah skrg usia 11 bln but still bfeat....actually, bukan pump ker haper yg menghasilkan susu tu...pemakanan dan akal fikiran kita yang mengawal pengaliran susu..anyway..selamat berpantang nanti yerk..