Thursday, February 7, 2013

new looks!




hehe..blog bisnes dah kemas dan cantik dari sebelumnya...thanks nieza...my bff masa kat ukm dulu.
aku mmg tak pandai nak ubah suai blog..main hentam ajer ..dan mmg dah lama nk cari org utk kemaskini blogshop ni..hehe..nasib ada niza yg banyak membantu..

so apalagi koranggg...jom singgah blogshop sy..mcm2 ada kat situ...tp takde la sebanyak brg yg ada kat kedai..kalau nk rambang mata korang..jom singgah myshop2u yg terletak di pasir mas...kat situ mcm2 ado..

korang ada blogshop??kalau org minat bisnes mesti ada kan..sambil sambil berblog boleh juga tambah side income. sy buat blog ni dah lama..masa tu jual bedak pixy...ingat lagi...wp blog simple aje tp Alhamdulillah ada pembeli...dan skrg blog tu dah jadi medium utama utk regular customer..dan skrg boleh dikatakan bisnes online adalah punca utama pendapatan kami sekeluarga...

dulu masa nak start bisnes mmg xconfident langsung...ada ke orang nak beli?laku ker?persaingan macamana?aduii..macam dalam kepala otak..tapi bila dah start..huh tak menang tangan...so bila dah nampak peluang dan jalan saya kembangkan lagi dengan menjual pelbagai produk..ada diantara kawan2 rapat sy macam berminat nak join tapi banyak pulak alasan...tak cukup masa, tak de modal, tak pandai, takde bakat..huh...sy dah lalui semua tu..mmg kalau sentiasa berfikir negatif, negatif la jadinya...

Ingat lagi masa mula2 bisnes..masa tu barang dah laju..saya ngan bisnes partner mmg tidak cukup tido..mana nak kerja hakiki lagi, nak bisnes lagi...tiap2 malam jam 1-2 pagi baru leh tido..anak-anak berangkut kesana kemari..mmg susah sgt masa tu...tp sy kena hadapi..kena usaha..dan memang semua dipermudahkan...Alhamdulillah kini sy tak perlu bersusah sgt macam sebelum ni...sb dah ada staf yg uruskan semua ni....ada bisnes partner yg sentiasa memahami...

bukan senang nak jadi senang...banyak perlu dilalui..persaingan??yang ni tak payah cakap lah..ada kalanya kami adik beradik (bisnes partner) terduduk..menangis...sedih..mengenangkan fitnah orang..tapi kami percaya jika Allah dah tetapkan rezeki kami...ia milik kami juga..dan mujurlah sy juga mempunyai kawan baik yang memang menceburi bidang ni...banyak perkara dikongsi bersama..boleh dikatakan, setiap kali kami breakfast bersama..lunch bersama...tiada perkara lain yg dibincang...bisnes..bisnes dan bisnes...
sy dengan kedai sy...dan my bestie dengan rangkaian produk kecantikan sendiri...

wah panjang pulak..mcm nak bagi ceramah ke apa ni..hehe..tapi serius..ambil lah peluang yg ada ada depan mata..sekarang ni kan banyak medium yg boleh digunakan untuk cari side income..fb, intagrm, twitter..blog dan banyak lagi..ok lah selamat bercuti sempena tahun baru cina!

5 comments:

mamalieyna said...

Kagum!

tp kebanyakan org berjaya mmg mcm tu kan, harus lalui kesusahn dan cabaran..

all the best~ n selamat ebrcuti~

missroses!! said...

Sis... Nk tny sf beauty set bsr vit c berapa.. pliss call sy rose 0128472240

missroses!! said...

Sis jual sf set bsr berapa?... Sy nk set vit c.. nnty whatapp or sms sy rose 0128472240

foreverstuffs said...

Oh..blog mama ramai pengikutnya...semoga terus berjaya dalam perniagaan yang di jalankan. jemputlah ke blog saya di http://foreverstuffs.blogspot.com

foreverstuffs said...

blog mama memang ramai pengikut..semoga terus berjaya dalam perniagaan mama... silalah lawat blog saya juga di http://foreverstuffs.blogspot.com