Monday, January 28, 2013

sempat ke tak??

hati tengah berdebar2 sebenarnya...berdebar nak tunggu rumah siap. Bukan ape, kad undangan dah diedar..jika rumah tak siap dlm masa yg ditetapkan, adoi..malu mak ..hehe..


tengok...tiles pun belum siap lagi..dup dap dup dap..
majlis tinggal lagi 30 hari..ayoyo..sekarang ni abah dah kerahkan semua tenaga kerja yg ada. semua buat sekaligus..semua gara2 nak kejar masa. ada yang pasang tiles, pasang pagar, pasang laminate floor,pasang cermin, mengecat rumah..huh..dah mcm pesta dah nampak..mujur kontrak ngn abah sendiri.
sy pun mcm kontraktor dah..hujung minggu keluar cari barang..pastu ptg balik keje harus tgk apa yg dah dibuat on that day...huhu..penat , tp excited nak naik rumah baru.heee.

banyak lagi yg belum settle..rasanya mcm tak sempat utk siap 100%... takpe lah, janji boleh masuk rumah baru..bab deko mendeko kita tunggu raya nanti..masa tu perabot pun tengah sale kan..
bila dah siap sepenuhnya baru leh upload gambar..hehe..



4 comments:

Liza said...

Harap2 semua berjalan lancar. Masa akak kawen dulu, ruma nenek taksempat sia. Mmg cover habis la gambar kawen. Takut nampak rmah yang tak siap tu. huhu...

mamalieyna said...

Waah syoknye rumah bina sendiri..puas hti..hope sempat siap :-)

Tumpang teruja jugak :-)

Nieyxzha Hassan said...

bestnye ekin...umoh mu dah nok siap..aku blum lagi beli rumoh..anok 2 doh...harap permudahkan lah urusan nok ade rumoh ni..amin..

wes...contact aku sini kalau nak tanye pasal edit blog tu or wassap jer...fb lame dop paka doh.. :
https://www.facebook.com/Blog.Nieyxzha

Norhasikin Muhammad said...

nieza..

insyaallah nanti giliran mu pulak nak ada rumah sendiri...