Sunday, April 1, 2012

my pregnancy

Hari ni ada check-up kat klinik, lebih 2 jam ok aku tunggu giliran..sabar aje lah..nak tak nak kena tunggu jer, nasib doktor dan nurse semua ok..

Alhamdulillah paras glukosa dah kembali stabil..kandungan pun dah masuk 29 minggu. Baby pun ok sahaja, tak besar  dan tak kecik sgt..hari tu bila doc kata ada DM, huh..terus terbayang mesti anak besar pastu takleh bersalin pastu kena c-zer..huh..mcm2 dlm kepala nih. So far, tugasku hanya control diet dan amik suplement jer..tapi kan, baru 29 weeks tapi berat dah 51.5kg..hoho..kalau dulu, 51.5 ni dah nak bersalin dah...risau jugak nih takut lepas bersalin susah nak turun berat nih...


Amacam?makin temban kan?haha..ni mmg pic latest la..tp tang perut tak nampak plak..yg lain sume mengembang..betul la kata orang tua2..anak first mmg berat badan menten lagi...anak kedua..boleh la..tp bila anak ke tiga...masa ni la semua lelemak tersembul..

ni salah satu hobi baru aku sekarang..suka buat kek..haha..bila weekend jer harus buat kek ok, sanggup tido lewat malam. kerajinan dan kesungguhan aku membuatkan semua orang pelik..mana tak nya, tak pernah2 aku merajinkan diri utk buat kek..kalau raya pun, aku beli jer..haha..mungkin kah anak dlm perut ni bakal masterchef malaysia yg ke 16??hehe..

Tapi..adik ku kata, anak dlm perut ni nanti bakal bisnessmen..hehe..sb hari2 aku ngadap benda yg sama iaitu kerja bungkus membungkus dan kira mengira duit..kalau dulu masa fasa alahan, aku malas sgt nak buat kerja2 ni..nak tgk barang pun rasa nak muntah...tapi now aku dah enjoy..mungkin jugak sb duit..kerana duit, semuanya jadi senang sentiasa..wp kitaorang dah hire 2 orang pekerja part time, tapi keje bungkus membungkus adik dan aku yg uruskan...

Tapi inilah dugaanya...terpaksa melayan kerenah 2 beradik ni yg nak join mama buat kerja jugak..aduhai..tapi itu lah, rezeki datang pun mungkin sebab mereka..rezeki anak-anak, so nak tak nak..layan sajo..abaikan bilik yg bersepah kat belakang tuh..kalau nak tahu, bilik ni mmg mcm ni..5 minit jer tersusun pastu bila kerja2 pembungkusan bermula jadi macam tokang pecah semula..

Ready to courier..tp keje angkat mengankat aku tak buat lah, dah ada pekerja part time..:=) ini semua order customer utk hari sabtu shj..dan so far, hari-hari pun macam ni..jgn pulak ada sms aku pasni, kata cakap tak serupa bikin yer..sb ada yg sakit hati dan ada yg suh aku show off ..tunjuk bukti bagai tp itu la..kan aku tunjuk bukti tak pasal2 berpuluh sms pedengki yg masuk..opsss..
 
Eh tajuk entri my pregnancy, tp mcm takde kena mengena plak yer..tapi itu lah kerja yg aku buat sepanjang mengandung..tinggal lagi 10 minggu nak bersalin, sgt tak sabar..sb lepas ni sy akan cuti panjang dan kalau dipermudahkan aku nak cuti tanpa gaji setahun..:=)

9 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

bestnye nak cuti lame... nok jugop!!

Ena said...

Tak pe.. abaikan manusia pendengki tu.. apa jua lapangan yg kita buat.. meg akn ada je org2 yg irihati.. sepatutnya sokong la sesama saudara seagama.. bkn tau nak dengki sana sini.. cukup benci ngan org2 mcm tu..

byk jugak ek terima order.. Tahniah. Moga rezeki terus melimpah.. Usaha tangga kejayaan.. :)

mamashikin said...

nieza- yg tentunya cuti 3 bln..cuti setahun tanpa gaji tu tgk atas bos..heee..belum tentu dapat lagi tuh.

mamashikin said...

ena- itu lah..ramai sgt yg busuk hati..plg tak tahan ada juga sms tuh..tak senang duduk tgk kejayaan org lain..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

ni order apa ni?? mcm masyuk je eheh tahniah laling..:-)

take care k..berat naik byk tu kdg2 sbb kandungan gula tinggi dalam badan..kencing manis..

tu kek tu..if boleh kurang2kan makan..if buat takpe banyok2..tapi mkn no ye..ehhe

bb gurl kot dlm tu...:-)

LYAfrina said...

WAH..RAJINNYER SHIKIN BUAT KEK..COMEL PLOK TU.. ALAHMDULILLAH..BISNES MAJU KAN..REZEKI BABY TU...

**SHIKIN DULU LYA KBO DH KAN.. Y LYA PKAI GAK DSLR.. N PAKAI GAK KMERA COMPACT BIASA.. N NK PIC CUN... KNA RAJIN EDIT..BYK SOFTWARE...CAM PHOTOSCAPE Y PALING SENANG.. KLO NK HASIL DABOMMM.. PHOTOSHOP.. TP SSH SKIT.. GNA PHOTOSCAPE SNG JER...

mamashikin said...

lya, itu la..rasanya lya dah bg tahu..hahaha..sy ni pelupa..ok lya..terima kasih bnyak2...

Cik Ecah said...

rajinnaya akak.....
buat kek pelangi lg...hehe

maybe jugak kan bby akak jadi masterchef! hehe

mYsH0p said...

rose- ini order utk produk yg sy jual kat blogshop...sila jenguk ke sana..heeee;=)