Tuesday, February 21, 2012

Review: Maybelline mineral BB mouse

pic dari sini:  google

Pertama skali sy jatuh cinta ngn bb ni sb terpengaruh dgn iklan kat tv..pastu bila keluar g kb mall, singgah watson, nampak ini..jatuh cinta lagi..sb harganya murah..pastu beli, pastu balik umah masuk bilik cepat-cepat tanggal tudung, basuh muka..cuba ini...hohoho sekali lagi jatuh cinta....gila best pakai ni..hingga tangan cemolot ngn bb sb tak pandai nak guna..huhu, itu la..sape suh tak baca dulu kan arahan dia..sekali buih dia kluar..amik kau...boleh pakai seminggu..huhuh rugi rm10..sb yg keluar tu boleh di anggap kerugian sebanyak rm10...sob sob:=(


Ok..mmg best punn pakai ni..tekstur dia lembut, tak mcm bb lain dowh..kalo sekali pandang, mcm tak nampak pakai bb ok..mcm pakai bedak ajer..lembut...tak nampak crack kat muka..dan boleh dipakai dgn cream siang u  all semua..pastu tahan lama.dan plg penting masa nak cuci muka, ia senang jer tanggal..tak yah guna make-up remover bagai ah..

tengok..buih dia..lembut kan? tapi ia tak sesuai dipakai bg org yg selalu nak cepat ajer..buih dia keluar based on kita tekan kat atas tuh..huhuhu sy tekan slalu kuar banyakkk..klu hari2 mcm ni, 3 hari dah habis ma..


dan hasilnya..ok la kan..barang murah dengan hasil macam ni sgt berbaloi..hehee..so korang, cepat pergi beli sekarang..rm45.90 jer...hehe..next time sy buat review berkenaan satu lg produk feveret..mineral MAC charged water.
.hoho..kelasss..dah pandai buat review produk kecantikan ah skrg..hehe..tp barang murah2 jer..tak pandai ah nak beli barang mahal2 nih..ngeee:=)

4 comments:

ayu.suhada said...

kak...gler best la tgk buih bb creme tu..smooth aje! fuh..sure sedaapp je sapu kat mukaa..hee..syu pun pkai silky girl aje..haha..tp kan kak..lau kta da pkai day creme sf..leh mix ag ke ngan bb creme..??sbb skng syu da xpkai dah bb tu..just pkai sf n bedak..nk thu jga..^_^

mamashikin said...

syu, sebelum ni mmg akak tak pakai foundation pun..yg mac hari tu pun tak pakai..saje gatal nak beli..akak try campur dgn bb cream maybelinne ni, sf + maybelline, ok plak kulit..takde naik jerawat apa..mgkin ia bergantung pada kulit kot..
tp utk permulaan guna sf, mmg takleh campur dgn mana2 produk...lama2 bru leh cuba..

dela said...

akak blum pernah cuba lagi.... nti boleh la mencuba.. :)

cheq sue dieyha said...

agaknya saya x blh guna kot..sbb asben sllu ckp klau x sejam x sah saya bersiap.hahaha..biasalah org lelaki ble meninggu kan?