Wednesday, January 25, 2012

Bercuti di Cameron Highland

Salam semua, korang bercuti kat mana sempena cuti raya cina lepas?Kitaorang ke Cameron Highland, satu malam ajer..check in dekat Arabella Apartmen, Tanah Rata. Bertolak hari jumaat, hari sabtu dah gerak pulang..  

Ok..jom tgk gambar2 kitaorang yang ada 2,3 keping jer ni..

Ni gambar kat bawah Apartment..huhu..gambar sekitar dalam apartment takde sb sampai2 jer masing2 tarik selimut..tidoooo...hehee..tp best Puncak Arabella nih, apartment nya luas dan harga pun ok la. RM280 per night..TAPI kannnnn...malam tu kitaorg tak leh tido sangat..terutamanya ma ngn abah..diaorang kena GANGGU..huhu takutttt....maklum la kat Puncak Bukit, macam-macam ado..

Lepas lelap mata jap, kitaorang gerak ke Brinchang..jalan-jalan kat Pasar Malam. Tapi kan, Pasar Malam macam takde barang sangat kan?sb dulu penuh dgn sayur mayur tp sekarang 2,3 gerai ajer yg ada..
Bila datang Pasar Malam ni, tingat masa zaman i ngn cik laling honeymoon...auw..!

 kek ena ngn cik sue, my bisnes partner....
makan-makan dekat food court..pagi baru dapat rasa makan kat kedai, sb nya ibu mertuaku siap bawakan bekal untuk makan tghari dan dinner..jadi kitaorg ramai2 makan kat apartment ajer..

kali ni Trip kali ni bawak ibu mertua kesayangan dan juga kak long satu family..next vacation turn my family plak yer..

Masa kat ladang teh ni, kejadian tak diingini berlaku..huhu..sian my laling..tergelincir..habis kotor seluar. Sebab tu takde sangat gambar kat sini, i pun takde mood dah nak bergambar sb takut gelincir juga. Lepas shoping teh kat Bharat Tea ni, kitaorang ke Kea Farm dan juga ladang strawberry ..layan ibu mertua pick-up strawberry pulak..hehe.

Sebenarnya sy xsuka pun ke tempat-tempat macam ni sb sy bukan pecinta sayur dan bunga. Tapi di sebabkan ma ngn abah  yang beria nak  kenal Cameron, so bawak lah diorang kat sini. Sekali sekala bawa diaorang bercuti best jugak..tambah2 bawak abah..hehe..makan minum abah yg bayarkan..hehe..TQ abah!Next trip kita ke Langkawi yer abah...hehe;=)

6 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak ni dah byk kali plan nak bwk anak2 pegi CH tapi tak penahnye tertunai lagi. ntah bila pun tak tahu dpt pegi lagi

ayu.suhada said...

bestnya g cameron..rmai jga kwn2 syu yg oliday kat sne cuti rye cina aritu..syu je xpass2 g sane..ahaha..ktggalan zman..cian..^_^

mamashikin said...

mamasyaza,
insyaAllah..nanti ada la masa yg sesuai tuh..cameron higland ni takde apa sgt sbnarnya..tp bg org yg minat bunga, buah dan sayur boleh datang sini..

mamashikin said...

syu,
takpe..next time leh pergi lagi.hehe..

mamalieyna said...

best tu...k,eina jugak belum sampai2 ke sana..huu~

~izan~ said...

bila tgk n3 shikin terus teringat n3 akak yg pending.adehhh...

seronok berjalan ramai2 kan =)