Tuesday, December 27, 2011

cuti kat rumah

Minggu lepas kitaorang dah bercuti..so minggu ni cuti2 kat umah ajer la..3 hari kami terperap kat rumah. kejenya makan,tido dan layan anak-anak..ada 2 orang anak macam 20 orang..nasib rumah mak aku ni tgh2 padang..dan jiran sumenya sporting..dengar suara menjerit macam hantu tu adalah biasa.ngeh ngeh.

masak memang tak la..sejak pregnant aku jd malas..malas nak masuk dapur..klu masak pun breakfast ajer la..tp rezeki orang mengandung ni murah..ada jer hantaran makanan dari jiran-jiran. satu hari sampai 2,3 kali jiran aku hantar lauk..mmg akan menambahkan kemalasan aku. (jap bahasakan aku, jap bhasakan sy)

ok ini buktinya, yang ni menu semalam..panas2 lagi nih..rojak mee tersedap okey..siap ada sambal sotong ngn udang kat atas tu..bkn tu jer, jiran aku siap bagi pencuci mulut bubur jagung lagi..hehe..korang ada?

 habis tu ko masak apa?

ni haa..aku masak breakfast ..ringkas dan senang kau..

Sebenarnya bukan tak nak masak, tapi bila aku masak mesti jiran aku hantar makanan..gulai itu, gulai ini, sayur itu..dan bila dah ada makanan jiran kat atas meja..automatik makanan yg aku masak tak disentuh sgt..bkn ker baik tak payah masak?hehee

Selain makan tido, kami suami isteri serta anak tercinta bergolek depan tv sambil main..eh..main game la..tp game ni pun aku rasa tipu punya game..sb setiap kali aku main, aku kalah okey..abang long pandai main..

laki ku sedang gigih menyusun
*abaikan pemandangan kurang senang kat belakang tuh..mmg spesis berbulu..hehe*


Tarik jangan tak tarik..sape yg banyak jatuhkan monyet tu dia kalah..kek ena pun nak join sama tuh.
Bila mak bapak boring main game..anak pula yang cipta game baru..game tumbuk menumbuk dan rebut berebut adik beradik..

berebut tablet , aduh..mmg papa dah belikan android utk kek ena, tp demand giler kek ena..tak layan ok android china..nak ipad jugak..mana taknya, tablet cina kalo ko touch screen dia,3 minit baru nak loading..kalau ipad, best jer..tp padan la kan..hrga best service pun best..


Macam takde beza gurl or boy..hehe..mana taknya, umur dah setahun setengah..tp rambut tang tu jugak..tak panjang2..masa ni diorang tgh layan tv..tv rumah aku kalau siang jgn harap ko nak tgk sinetron ke apa..ko hanya boleh tgk upin ipin, kampung boy, ultraman..dan cerita sejenis..pendek kata...siang hanya channel kartun jer..

ok itu jer cerita cuti kami kat rumah..cuti yang kat KL hari tu tak update lagi..nanti-nanti la..

4 comments:

Fieza79 said...

best nya ada jiran mcm tu..rajin dan baik hati hantar kan lauk pauk..prihatin kan ibu mengandung....takut2 shikin mengidam nk mkn bila dorang masak, kan ada bau tu hehee...

Prettywrite said...

untung kak ada jiran2 yang baik macam tu..kenyang perut senang hati jawabnya..hehe

Dalila Hamid said...

untungnya dpt jiran camtu... akak kt sini jiran2 x mesra alam langsung...hhee

Sarah Syazwani said...

okla tu shikin siang je kartun..rumah sy ni siang malam kartun2 jek..sampai hafal dah cerita sume tu..hehe