Thursday, November 24, 2011

malang tidak berbau


keadaan kereta selepas dilanggar..bumper nak jatuh dan bonet tak leh nak tutup rapat..


 Ceritanya begini, masa on de way balik keje semalam sy accident, kereta sy kena langgar dgn kereta myvi..masa tu sy masih lagi berada dalam   kwsn kampus..huhu menggeletar jugak lah..mana tak nya, bunyi dentuman yg kuat dan sy telah kedepan..nasib baik kepala tak kena stering kereta..masa ni mengucap panjang..dan terus keluar dari kereta..

Terkejut bila tgk kereta myvi tu mmg kemek teruk..kereta sy pula hanya bumper dan bonet jer yg kena..pemandu myvi tu masih dlm keadaan terkejut dan menangis..sy dah gabra dah time ni..nasib baik ada rakan sekerja berhampiran..mengikut akak yg langgar tu, mmg salah dia sb dia tertekan minyak..padahal nak tekan brek..

Syukur saya dan kandungan tidak apa-apa..cuma sy kesian kan pemandu myvi..dia menangis..hampir sejam setengah baru lah ok..kami pujuk dia supaya bertenang..ye la, benda dah nak jadi..lagi pun sy tak mahu panjangkan benda ni..

tapi akak tu cakap
'sy menangis bkn kerana sy langgar kereta awk dan xleh bayar, tapi sy menangis kerana sy tahu sy banyak bersalah dgn Allah, dan Allah telah memberi amaran pada saya'

Huhu insaf bila dengar akak tu cakap macam tu...sy juga patut bersyukur kerana hanya kereta yg cedera, bkn sy dan baby dalam perut..syukur masih dapat jumpa suami, anak-anak dan ibu bapa...huhu...*insaf *

kereta myvi..nampak tak teruk sgt..tp hakikatnya mmg kemek..bhgn tepi tu lagi kemek..bonet depan masuk ke dalam..

10 comments:

SYANI said...

Honda Vs Myvi... kalah le Myvi..

Alhamdulillah Mamashikin & baby tak apa².

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sianyer...sabo jerk laa...yang penting 2-2 tak der paper...alhmadullilah...

ayu.suhada said...

Ya Allah kak ikin..syukur alhamdulillah akk x pape..tp cian lak akk myvi smpai ckp mcm tu...ya allah..mujur la..akk n die selamat..pape pun,tk care akk..^_^

~izan~ said...

mujur semua selamat..kesian plak dengar akak tu ckp mcm tu....keta akak dulu lori langgar dari blkg,kemek,tp bila tgk muka pakcik drebar tu,terus rasa kesian then kami pun kita setel sendiri je la..huhu..

eloklah kalau kita tak pnjang2 kan..kalau sesama melayu ni senang sikit setel tp dgn bangsa lain kdg2 kena bertekak dulu huhu

mamashikin said...

tu la Alhamdulillah..semua selamat..kereta pun selamat masuk bengkel dah..
tak sampai hati nak caj mahal2 akak tu..kesian..

e.l.i.z.@ said...

keto mesia meme la hihi

errr takut pulok dgr kak tu oyak gitu..pengajaran utk dio jgk tuh

mamashikin said...

kak eli- meme kete malaysia gituh..tp takpo leh claim..ni honda kena sikit jah tp gak beribu habis nih..nak tak nak kena bayar duit sendiri dulu..huhu..nak hntar claim, takut lambat siap pulop kete..

Dalila Hamid said...

alhamdulillah... seb baik shikin sefamily x apa2... slamat semuanya..

Sarah Syazwani said...

alhamdulilah mujur xde pape

KITS said...

salam. alhamdulillah semua selamat.

kak, kete myvi tu settle mcm mana?

berapa rm?

tadi ada eksiden sikit, kesalahan sendiri, macam tu lah jugak myvi saya....bingung nak settle mcm mana....