Saturday, January 15, 2011

RONASUTRA-pilihan terbaik!






sy yakin semua sudah menggunakan bedak compact kan?brand apa?oh..ramai yg guna miyami.Sy sendiri pengguna tegar miyami tp skrg sudah bertukar kpd ronasutra minerals powder kerana ronasutra lebih menjanjikan yg terbaik dan lain drp yang lain.Produk buatan malaysia 100% bahan mineral dan di jamin halal sesuai untuk semua jenis kulit termasuk alahan dan resdung.


Antara kelebihanya ialah:

1. Formula dan kandungan yang suci, halal dan bebas pewangi. Boleh dipakai pada waktu solat atau ketika menunaikan ibadat Haji/Umrah tanpa sebarang was-was.Boleh dipakai di waktu tidur tanpa menyebabkan pemudaratan pada kulit.Warna-warna dicipta khas untuk kulit Asia (tanpa penggunaan pigmen biru yang lazimnya terdapat dalam bedak solekan lain)

2. Tiada tarikh luput

3. Boleh disimpan-pakai sampai bila-bila tanpa rosak atau ditumbuhi kulat.Sesuai untuk semua jenis kulit dan umur. Boleh digunakan oleh perempuan atau lelaki.

4. Formula halal *& suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji.

5. Boleh dipakai pada waktu tidur tanpa mudarat.

6. Produk setanding dengan designer product yg lain.

Di hasilkan dalam 5 warna iaitu:

1. Cream peach

*sesuai untuk kulit yg cerah
sederhana cerah pun boleh gune warna ni sbb powder ni transluscent je, jadi warnanye tak ketara.


2. Sawo Yellow (02)
sesuai utk kulit cerah kekuningan


3.Natural buff(03)
sesuai utk kulit sederhana kekuningan.


4. Honey(04)
Sesuai utk kulit sederhana kemerahan



5. Mocha (05)
sesuai untuk kulit yg agak gelap


Bedak solekan lengkap yang diperbuat 100% dari bahan galian dan mineral.
Ia bebas dari sebarang talkum,pewangi,pengawet,bahan kimia, ekstrak haiwan atau tumbuhan dan juga minyak.
Ia berfungsi untuk melindungi, merawat & merapi wajah anda.
Wajah kekal remaja dan bebas masalah apabila anda bertukar kepada Ronasutra Mineral Powder Perlindungan UV yang tinggi, lebih baik dari sunblock cecair.
Juga melindungi kulit dari habuk dan kekotoran.
Tidak menyumbat pori pori kulit dan membenarkan kulit `bernafas' Mengurangkan pengeluaran minyak (sebum) dan meningkatkan kelembapan dalaman kulit.
Menghalang pembiakan bakteria/kuman pada kulitJuga mengelakkan jerawat, blackhead, dan whitehead.

Sesuai untuk kulit sensitif, resdung, berjerawat atau nipis disebabkan pengelupasan.
Satu-satunya bedak solek yang boleh diguna terus setelah 'facial' atau rawatan kulit tanpa menyebabkan iritasi.
Penggunaan berterusan akan menghasilkan kulit yang lebih lembap, pori-pori halus, kurang masalah kedut, kekeringan kulit, minyak berlebihan dan jerawat/ruam
Menaikkan seri dan menyempurnakan wajah anda Tekstur bedak yang padat, tebal dan `creamy' tetapi halus menghasilkan kemasan/solekan yang semulajadi dan tidak bertepung/bertepek atau melebamkan.
Hanya perlu gunakan sedikit sahaja
Satu sapuan mampu menyembunyikan cela,parut serta kedut halus.
Kilauan semulajadi batu galian menampakkan wajah anda yang remaja, segar dan berseri terutamanya jika anda berwajah lesu dan pucat.
Tahan sehingga 16 Jam
Tidak cair, berminyak atau menyumbat pori-pori kulit walaupun dalam cuaca panas atau selepas aktiviti riadah.


HARGA SGT LAH MURAH BERBANDING MINERAL POWDERS YANG LAIN..HANYA RM48 RINGGIT SHJ.SESIAPA YG BERMINAT DAN INGIN MENGETAHUI LEBIH LANJUT BOLEH EMAIL KPD SAYA: mckong83@yahoo.com ATAU TERUS SMS/CALL 0145160411.COD DI BUAT DI SEKITAR DAERAH PASIR MAS,WAKAF BHARU,PASIR PEKAN KELANTAN.

12 comments:

LYaFRINA said...

ye k?? mcm nk try je.. nanti bila ada budget lya nk order satu.. tgu lps settle buat ujian MRI bln 2 ni.

**sHiKinn** said...

lya,boleh..nti email jer sy..kalo lya nk tahu lbh lanjut try search pakcik google..produk tgh in and hot skrg!

MrS. F!zA said...

mcm ok je kak.. tgh duk mencari yg best n ok..ermm..ida jnis tahan lama tak mcm berpeluh biasa bedak dia akn jd tompok2 kt muka kan.. ha yg tu lah mslh fiza ni ha..oily skin..huhu

Zana said...

wahhh,bedak ape nie yerk..kt blog lynna pon ade..bedak ni kt klate jerk ke?kena tunggu blk sane lah nmpknya, raya cina nnt.. :)

Fafau De Craft
http://my1craft.blogspot.com
cupcakes,homemade choc
kota bharu/kl

**sHiKinn** said...

fiza,
sy dh dpt sms awk tp sy terangkan kat sini ya.
ronasutra ni tekstur dia lebih ringan dan lembut. meresap ke dalam kulit.ia tidak la nampak tebal mcm miyami bila pakai tp kesannya natural pd kulit..mcm mana ek bg tahu.hahhaha...
nnti sy update ye peneranganya yg lebih jelas.

**sHiKinn** said...

zana- oh..klu nk order ngn lina pun boleh..sama jer..lina kt kubang kerian..

Lyna Shaari said...

good luck kin ;) heeeee.cayok2..zana leh order gn shikin ;) pun boleh..lyna pun boleh

natashacherahim said...

kak shikin anda di tag utk satu GA..nnti leh check sini

http://memoriesloverphotography.blogspot.com/2011/01/mari-kita-cantik-gembira-dan-bahagia.html

Ogy said...

tunggu bedak yg guna ni abes...nk try yg ni...dpt byk revies bagus ni

**sHiKinn** said...

ogy-nti jgn lupa order ye..hehee

**sHiKinn** said...

ogy-nti jgn lupa order ye..hehee

.::: Princess MOMOY :::. said...

dah pakai tapi bedak ni cakey
x sesuai kot