Monday, October 4, 2010

kuah kacang

ntah kenape tetibe nk rasa mood raya kat umah,mmg syawal belum habis tp raya dh habis kt kampung sy..(sy budak kg)kampung tak sama ngn bandar okey!.Open house sana sini.skrg ni 'open ofice' jer,tiap2 hr ada saja jemputan jamuan raya.kenyang dan jimat!!

so hr jumaat lepas dgn rajinnyer masuk dapur,buat kuah kacang.first time buat tp alhamdulillah menjadi dan plg best dapat pujian dr jiran2..sukanyer..sedap ler tu..(angkat bakul masuk sendiri,eh betul ker peribahasa?) resepi ni pun belajar dr rakan sekerja.mmg menjadi.thanks yer kak noor!

tp sate pulak kureng..rasa dah ada cuma kurang lembut.hahah tak nak mention keras okey..kurang lembut!nk wat gano eh biar lembut jer daging ayam tuh..ni tak aku punya sate panas2 sedap,tp bila sejuk......FAIL!

jeng jeng jeng!
mempersembahkn kuah kacang sy..



kuah kacang hasil air peluh tangan isteri solehah

inilah sate..AMARAN!sate ini hendaklah di makan terus setelah masak dibakar kerana dikhuatiri akan melambatkan proses pencernaan anda sekiranya ia lmbat sampai ke perut anda..ngeh ngeh ngeh.

4 comments:

[-suziey-] said...

salam ziarah..waaa pndainya buat satay lagi tu..hehe...bole meniaga ni..ckp dh pakej tu.nasi impit kuah kacang n sate..hehe

**sHiKinn** said...

suziey- ni percubaan kali pertama nih,hehe kene belajar lg..

aZr|n said...

share la resepi kuah kacang, nampak sedap :)

**sHiKinn** said...

azrin-resepi?hihihi malu ler..