Monday, November 26, 2012

Dekorasi impian

salam semua,

lama sungguh xupdate blog kan?ekeke..bkn apa, sy sgt sibuk skrg ni..kalau dulu sibuk berbisnes tp now sibuk hal lain pulak. bisnes tetap bisnes tp flow dia dah ok..dah ada kedai, dan dah ada pekerja. So beban kesibukan yg sy tanggung sudah di pass kpd pekerja...hehe..rasakan ..tp dia ok jer. relax ajer..wp berpuluh parcel sehari yg perlu dibungkus tp dia tetap relax...heee..nti akak bg bonus yer hujung tahun ni..ekeke!

Ok..sibuk sy now ialah nk uruskan rumah baru,,heh ..tak siap lagi tp dlm 70% almost done..yeay..dah nampak bayang2 mcm mana nak hias..(hias la sgt). that y la sy sibuk kehulu kehilir mencari tiles, cat, dan bnyak lagi. sb nya rumah sy tu under abah sy. kiranya abah sy sbgai kontraktor. So segala mala peralatan..(peralatan?) erm..bahan2 sy pilih sendiri..hehe..untungkan?? bnyak benda yg kami decide nk buat itu dan ini..huhu...sampai naik pening dah...

ya..sy pening..tak tau la kot terlebih excited nak ada rumah sendiri kot...tp makin dekat nak siap makin pening..pening mana nak pilih cat apa?mana nak cat dalam rumah...luar rumah...adui..bila tgk rumah org lain cantik..teringin nak buat mcm tu...tapi bila tgk magazine pulak..berkenan kat magazine pulak..adoi..
pastu minggu ni beli tiles..mgu depan nak kena beli itu...nak kena beli ini..adoi..tunggang langgang habis..and now rasanya abah sy kerahkan 20 orang pekerja..semuanya nak pastikan siap b4 tahun dpn...hui hui..balik rumah rasa mcm pesta pulak..meriah sungguh.

sy berkenan nk cat rumah dgn colour cofee kat atas tuh...tp colour cream pun cantik jugak kan??*pening*


kalau la dapat buat rumah jadi macam ni...huhu.





semua cantik??kan dah kata...pening nak pilih cat yg mana...huhu..senang2 bg ID yg uruskan semua..hehe..
tp kosnya mak aii...design shj dah cecah 1k..design ok...design..belum tentu lg segala real susun atur..huh. masa ni baru terpikir..alahai bestkan kalau banyakkk duit..:=)

6 comments:

Nyue said...

nyue singgah & jadi follower ke 371

dari segmen yg sama :http://nyueyien.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html

salam perkenalan :)

mamyharraz said...

whuaaa semua cantik2 design tu..
seronoknya nak masuk rmh baru :)

fiza said...

MEmang seronok masuk rumah baru. Selamat Men deco rumah.

JEJAK KU DI BLOG MU. Salam kenal & follow sini ☺☺

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html

LYAfrina said...

alhamdulillah..makin sukses bisnes shikin smpai leh buka kedai + ambik pekerja.. lya doakan moga terus sukses ye...


wah.. rezeki.. dapat rmh baru..mesti seronok bab nk deko2 ni..lya pon suka deko2 moden + simple camni..kalo kaler lak..lya mmg suka kaler pastel camni.. senang nak match dgn smua perabot

Nur BaiYah said...

datang singgah dan follow..
salam perkenalan

http://indahsutera0605.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html

Mimie said...

cntik2 design nih...suke :)

singgah sini dan follow